Ultima actualizare: 21.10.2021

ASPECTE GENERALE

Vă mulțumim că ați accesat site-ul www.minivape.ro și că sunteți interesați de produsele noastre. Prezenții termeni și condiții guvernează vânzarea produselor Minivape și ale partenerilor noștri, prin intermediul magazinului online www.minivape.ro care se adresează, în principal, consumatorilor persoane fizice.

Scopul prezenților termeni și condiții este acela de a reglementa modalitatea și condițiile în care se stabilește și se derulează raportul dintre noi – vânzare la distanță, în contextul plasării unei comenzi pe site-ul nostru.

Menționăm că activitatea comercială derulată prin intermediul site-ului www.minivape.ro este desfășurată de societatea MINIVAPE ROMANIA S.R.L. – societatea care administrează site-ul www.minivape.ro, având sediul în Oras Voluntari, Bulevardul PIPERA, Nr. 1, Etaj 7, Judet lifov, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr J23/4193/27.06.2022, Cod Unic de Înregistrare nr. 41753472 (”MiniVape”, ”Vânzătorul” sau ”MiniVape”).

Datele noastre complete de contact pot fi regăsite atât la secțiunea Contact a site-ului, cât și în secțiunea finală a prezenților termeni și condiții.

Întrucât acești Termeni si Condiții guvernează și se aplică tuturor politicilor noastre privind plasarea și finalizarea unei comenzi, vă rugăm să le citiți integral și cu atenție. Menționăm că prin vizitarea acestui site, crearea unui cont de client și plasarea unei comenzi (inclusiv în calitate de vizitator, fără crearea unui cont) confirmați că ați citit, ați înțeles și sunteți pe deplin de acord cu acești Termeni și Condiții, din care fac parte integrantă și Politica privind cookies-urile și Politica de confidențialitate și prelucrare a datelor cu caracter personal.

Versiunea Termenilor și condițiilor care se va aplica comenzii dvs. va fi, în principiu, cea disponibilă pe www.minivape.ro în momentul plasării comenzii dvs..

 

TERMENI DE UTILIZARE A SITE-ULUI

Definiții

Site-ul – înseamnă magazinul online www.minivape.ro

Utilizator – înseamnă persoana fizică care se înregistrează pe site-ul nostru prin deschiderea unui cont prin intermediul căruia plasează comenzi

Vizitator – înseamnă persoana care accesează site-ul și plasează comenzi, fără înregistrarea unui cont

Client – înseamnă persoana fizică sau persoana fizică – reprezentant al unei persoane juridice, care plasează o comandă pe site

Minivape – înseamnă titularul site-ului, respectiv societatea care derulează activitatea comercială pe site

 

Conținutul site-ului

Conținutul acestui Site este pur informativ și nu stabilește o relație directă între Vizitatorii/Utilizatorii Site-ului și Minivape în legătura cu furnizarea de bunuri.

Prin accesarea și utilizarea Site-ului, Vizitatorii/Utilizatorii au dreptul de a consulta Site-ul în vederea informării despre condițiile de navigare pe Site, precum și despre bunurile și prețurile aferente acestora, sub condiția acceptării termenilor de utilizare a Site-ului pe perioada accesării/navigării pe Site.

Vă rugăm să aveți în vedere că fiecare nouă vizită pe Site presupune o nouă acceptare a Termenilor și Condițiilor acestuia, care pot suferi modificări în timp, în funcție de decizia unilaterală a Minivape și fără vreo obligație de notificare a Vizitatorilor/Utilizatorilor. În acest context, vă recomandăm ca la fiecare accesare să consultați secțiunea Termeni și Condiții pentru a lua cunoștință de conținutul acestora.

Menționăm că produsele pe care le comercializăm sunt cele disponibile în cadrul secțiunii magazin și că depunem toate eforturile pentru a actualiza informațiile privind disponibilitatea produselor aflate în stoc în timp real, astfel încât să putem onora toate comenzile plasate. Totuși, imaginile folosite pentru prezentarea acestora sunt puse la dispoziția noastră, în condiții legale, de către producător. Astfel, deși este titular al drepturilor de utilizare a acestor imagini în cadrul Site-ului, Minivape nu își asumă nicio răspundere și nu poate fi ținut răspunzător pentru orice diferență între imaginea produselor de pe site și imaginea produselor livrate, existând posibilitatea să existe diferențe minore cu privire la acestea din urmă.

În ceea ce privește caracteristicile produselor comercializate pe Site, vă recomandăm să citiți cu atenție informațiile aferente fiecărui produs, astfel cum acestea au fost puse la dispoziția Minivape de către producător, iar în măsura în care aveți întrebări suplimentare să ne contactați prin intermediul secțiunii Contact de pe site. Subliniem că în calitate de distribuitor exclusiv al produselor pe teritoriul României, răspunderea noastre este cea detaliată în secțiune Răspundere și garanții de mai jos.

Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru ca orice informație de pe site să fie cât mai corectă; totuși, nu putem garanta lipsa de inadvertențe, erori, greșeli ce ar putea interveni cu privire la informațiile și conținutul site-ului. Fără a aduce atingere drepturilor dumneavoastră în calitate de client și consumator, nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la orice astfel de erori, greșeli, inadvertențe, iar prin acceptarea prezenților Termeni și Condiții acceptați în mod expres aceasta.

 

Disponibilitatea site-ului

Depunem constant eforturi pentru ca site-ul să fie accesibil Vizitatorilor/Utilizatorilor noștri în regim 24/7; cu toate acestea, nu excludem ca în unele momente acesta să nu fie accesibil din motive independente de voința noastră, cum ar fi efectuarea operațiunilor de mentenanță necesare pentru menținerea funcționării în parametrii normali a site-ului. Prin urmare, ne rezervăm dreptul să întrerupem unilateral accesul la site – integral sau doar la anumite secțiuni – și vom depune toate eforturile pentru a vă anunța cu privire la aceasta prin intermediul site-ului (de exemplu, prin afișare unui mesaj corespunzător).

Menționăm că nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la astfel de situații, în care site-ul nu va fi disponibil sau acesta nu funcționează în parametrii normali. Totuși, vom depune toate eforturile pentru ca astfel de situații să nu afecteze comenzile aflate în curs de plasare/confirmare/livrare, sens în care vom depune toate eforturile pentru a vă contacta. De asemenea, dacă întâmpinați astfel de probleme, vă rugăm să ne contactați de îndată la datele disponibile în secțiunea Contact.

 

Securitatea parolelor

În măsura în care vă înregistrați ca utilizator pe site-ul nostru, va fi necesar să alegeți și o parolă cu ajutorul căreia să accesați contul de pe site-ul nostru. Aceasta trebuie să fie o parolă unică, pe care să o păstrați în siguranță și să nu o comunicați altor persoane, fiind responsabil în mod exclusiv pentru păstrarea confidențialității acestei parole. În acest context veți fi singurul responsabil de păstrarea confidențialității parolei; întrucât Minivape nu va avea acces la parolele dvs., prin urmare nu va fi răspunzător față de nicio persoană pentru orice pierdere sau deteriorare care ar putea apărea ca urmare a faptului că nu ați reușit să vă protejați parola sau Contul. În calitate de utilizator vă puteți reseta oricând parole prin utilizarea acestei opțiuni disponibile în site, urmând a primi instrucțiunile corespunzătoare pe adresa de e-mail.

În cazul în care observați sau suspectați orice încălcare a securității sau utilizarea neautorizată a parolei sau a contului dvs., vă rugăm să informați imediat Minivape.

 

Drepturi de proprietate intelectuală

În calitate de titular al site-ului, Minivape s-a asigurat că deține cu titlu legal toate și oricare drepturi de proprietate intelectuală (în calitate de titular și/sau licențiat) asupra acestuia și asupra elementelor incluse în conținutul său, inclusiv dar fără a se limita la  imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, si alte date acestuia, toate aceste drepturi fiind rezervate de Minivape.

Vă informăm că este interzisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, transferul, vânzarea, distribuția unor materiale a oricăror materiale și elemente prevăzute în Site, fără acordul expres și în scris al Minivape – în calitate de deținător (titular și/sau licențiat) al drepturilor de proprietate intelectuală și ne rezervăm dreptul de a lua toate și oricare măsuri împotriva persoanelor care nu respecte aceste drepturi și/sau ne produc orice fel de daune.

 

TERMENI ȘI CONDIȚII DE VÂNZARE

Prezenta secțiune reglementează condițiile în care se încheie contractul de vânzare la distanță între societatea MINIVAPE ROMANIA S.R.L. – care derulează activitate comercială prin intermediul site-ului www.minivape.ro și dumneavoastră – în calitate de client, contract ce se formalizează prin intermediul site-ului și are ca obiect produsele Minivape și ale partenerilor noștri comercializare în cadrul acestuia.

 

PLASAREA DE COMENZI

În vederea plasării de comenzi și achiziționării produselor disponibile pe site-ul nostru, este necesar să fiți o persoana fizică, în vârstă de cel puțin 18 ani, cu capacitate de exercițiu deplină, respectiv orice reprezentant al unei persoane juridice înmatriculate și funcționând în conformitate cu legile din România, acționând în numele și pe seama persoanei juridice.

Menționăm că puteți plasa comenzi pe site atât în calitate de vizitator – fără înregistrarea unui cont, cât și în calitate de utilizator – cu înregistrarea unui cont. În ambele ipoteze, pentru plasarea comenzilor va fi necesară furnizarea unor date cu caracter personal, ce vor fi prelucrate de noi în conformitate cu Politica de confidențialitate și prelucrare a datelor cu caracter personal pe care o puteți consulta pe site.

În vederea achiziționării produselor, vă rugăm să aveți în vedere că efectuarea comenzilor privind bunurile comercializate de Minivape se poate realiza exclusiv online, prin intermediul prezentului site, ofertele fiind limitate în timp în funcție de disponibilitatea lor și stocurile existente – după perioada indicată, după caz, în cazul anumitor produse nu se vor mai putea plasa comenzi, iar articolele nu vor mai fi vizibile pe www.minivape.ro. Astfel, pentru o oferta care a expirat – în sensul că produsul apare indisponibil pe site – nu mai pot fi plasate comenzi.

Menționăm că nu pot fi plasate comenzi telefonic, motiv pentru care vă rugăm să nu utilizați datele noastre de contact puse la dispoziția dumneavoastră în acest scop.

Puteți efectua comenzi exclusiv pe Site prin adăugarea produselor dorite în coșul de cumpărături, urmând a finaliza comanda prin efectuarea plății. Odată adăugat în coșul de cumpărături, un produs este disponibil pentru achiziție în măsura în care există stoc disponibil pentru aceasta. Menționăm că depunem constant toate eforturile pentru a actualiza informațiile privind disponibilitatea produselor aflate în stoc în timp real, astfel încât să nu existe posibilitatea ca după plasarea unei comenzi stocul produselor să fie epuizat și să nu putem confirma comanda plasată. Totuși, nu putem garanta că, prin excepție, nu ar putea exista și o astfel de situație, caz în care vă vom contacta de îndată și vom lua măsurile necesare pentru a anula comanda și rambursa sumele plătite în cel mai scurt timp.

Vă rugăm să aveți în vedere că adăugarea unui produs în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi și nici nu garantează rezervarea automată a produselor, nefiind încheiat în mod valabil contractul de vânzare la distanță.

Prin finalizarea Comenzii, în calitate de client declarați și vă asumați că toate datele furnizate de dumneavoastră, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii. De asemenea, prin plasarea și înregistrarea unei Comenzi pe Site, sunteți de acord cu forma de comunicare (prin e-mail) prin care Minivape își derulează operațiunile comerciale. De asemenea, prin plasarea  Comenzii, sunteți de acord că Minivape vă poate contacta prin orice mijloc disponibil, utilizând datele de contact pe care ni le puneți la dispoziție în orice situație în care este necesară contactarea dvs..

Menționăm că încheierea contractului de vânzare la distanță între dvs. și Minivape va avea loc în momentul în care Comanda plasată de către dvs. este confirmată electronic (prin e-mail) de către Minivape, în urma confirmării disponibilității tuturor produselor (atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ) aferente comenzii plasate și a efectuării plății de către dvs. a respectivei comenzi.

Mai mult, înainte de a valida comanda plasată si de a expedia produsele, Minivape își rezervă dreptul să vă contacteze prin orice mijloc disponibil (telefonic sau e-mail) și cu utilizarea datelor cu caracter personal puse la dispoziție, pentru a obține confirmarea personală de către dvs. a datelor de identificare și de livrare.

E-mailul care confirmă faptul că Minivape a acceptat Comanda dvs. atunci când Comanda dvs. a fost plasată  va conține o reiterare a Produselor comandate, Prețul contractului, metoda de plată și metoda de livrare aleasă.

 

DENUNȚAREA UNILATERALĂ A COMENZILOR

Menționăm că nu vom confirma comenzile plasate și nu vom livra produsele către persoane care nu au confirmat datele de livrare și identificare. De asemenea, ne rezervăm dreptul să denunțăm unilateral contractul și să anulăm automat Comanda plasată, sub condiția transmiterii unei notificări prealabile adresate clientului, fără nici o obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese, în următoarele cazuri:

 • neacceptarea de către banca emitentă a cardului clientului, a tranzacției de plată online;
 • invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de Minivape pentru plățile online;
 • datele furnizate de către Client privind livrarea (adresa, date contact) la momentul înregistrării contului de utilizator sau al plasării comenzii sunt incomplete sau incorecte;
 • activitatea clientului pe site produce și/sau poate produce daune de orice natura Minivape și/sau partenerilor noștri;
 • există două livrări anterioare eșuate;
 • pentru alte motive obiective comunicate de Minivape clientului.

 

Contractul de Vânzare la Distanță se încheie pe o durată determinată. Un astfel de contract va fi considerat încetat atunci când atât Minivape, cât și dvs. veți fi executat obligațiile reciproce în termenii și cerințele întreprinse în conformitate cu acești Termeni și Condiții de Vânzare.

 

MODIFICAREA COMENZII

Menționăm că depunem constant toate eforturile pentru a actualiza informațiile privind disponibilitatea produselor aflate în stoc în timp real, astfel încât să nu existe posibilitatea ca după plasarea unei comenzi, stocul produselor să fie epuizat și să nu putem confirma comanda plasată. Totuși, în cazul în care unele dintre produsele comandate de către client printr-o comandă plasată cu succes și/sau confirmată de Minivape nu mai sunt disponibile pe stoc din motive independente de Minivape, vă vom informa asupra acestei situații în cel mai scurt timp și vom lua măsuri pentru a anula comanda și rambursa sumele plătite în cel mai scurt timp.

O Comanda plasată poate fi modificată de Client exclusiv în următoarele situații și doar la solicitarea dvs. expresă, trimisă în scris printr-un e-mail la [email protected], menționând clar solicitarea și numarul Comenzii, precum și una din situațiile de mai jos care permite modificarea:

 1. Clientul renunță la un produs și notifică Minivape în cursul zilei în care a plasat comanda;
 2. Clientul solicită creșterea cantității dintr-un produs deja existent într-o Comandă;
 3. Clientul solicită modificarea adresei de livrare în cursul zilei în care a plasat comanda;
 4. Clientul solicită modificarea datelor de facturare în cursul zilei în care a plasat comanda. Pentru facturile emise deja nu se pot efectua modificări privind persoana fizica (înlocuire cu o nouă persoană), doar corecturi (ale numelui, datelor de contact etc).

În alte cazuri, în considerarea faptului că plata comenzilor se efectuează în avans și a naturii produselor – produse congelate ce sunt livrate în termenii de livrare menționați mai jos, nu se poate proceda la modificarea comenzii.

În cazul în care intervin modificări privind datele dvs. personale, altele decât cele menționate la literele c) și d) de mai sus, toate Comenzile în derulare la acel moment vor rămâne plasate pe vechile date personale, înregistrate înainte de momentul modificării, urmând ca noile date personale modificate să fie avute în vedere doar pentru comenzile viitoare; în măsura în care clientul procedează la modificarea comenzii conform celor de mai sus – în cazul intervenirii situațiilor de literelor c) și e) de mai sus, Minivape va lua în considerare pentru livrare și contact noile date modificate corespunzător.

 

RENUNȚAREA LA/ANULAREA COMENZII

Întrucât produsele pe care le comercializăm sunt produse congelate, ce impun o logistică specială și asigurarea unei temperaturi constante pentru a nu afecta calitatea și conținutul produselor, iar plata acestora se efectuează în avans, vă rugăm să aveți în vedere că puteți renunța la o comandă plătită doar în cursul zilei în care ați plasat comanda.

După ce vă confirmăm prin e-mail comanda plasată, va fi posibilă renunțarea la aceasta și rambursarea prețului comenzii doar în cursul zilei în care ați plasat comanda, cu excepția altor cazuri în care Minivape decide în mod excepțional să renunțe la comanda confirmată în urma comunicărilor purtate cu dumneavoastră.

 

PLATA COMENZILOR

Având în vedere natura produselor noastre – produse congelate, în vederea evitării eventualelor riscuri de neacceptare a comenzilor, vă rugăm să aveți în vedere că la acest moment nu acceptăm decât plata online a comenzilor, în momentul în care plasați comanda, folosind cardul dumneavoastră, prin intermediului sistemului de plăți online PlatiOnline – procesator de plăți.

Plata se poate efectua online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2).

Prin completarea detaliilor despre card în timpul plasării Comenzii, confirmați faptul că acesta este al dvs.. Toate câmpurile indicate ca fiind obligatorii trebuie completate.

În principiu, nu este perceput niciun comision suplimentar pentru plățile efectuate în vederea achitării comenzilor plasate pe site-ul nostru. Totuși, în cazul în care se aplică taxe bancare de orice tip (transfer, schimb), acestea vor fi suportate de dvs. Pentru informații despre taxele și comisioanele bancare, vă rugăm să contactați în prealabil banca care a emis instrumentul dvs. de plată.

Suma datorată va fi debitată imediat pe card, iar procesarea datelor de card se face în mod exclusiv prin intermediul serverelor procesatorului de plăți cu care colaborăm – Stripe. Minivape nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la datele dumneavoastră bancare, dat fiind că în vederea efectuării plății veți fi redirecționat către pagina procesatorului de plăți cu care colaborăm. Astfel, siguranța informațiilor dvs. bancare va fi asigurată de acesta și este garantată de faptul că PlatiOnline nu stochează datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă.

Tranzacțiile efectuate în vederea achitării comenzilor plasate vor figura în cadrul extraselor dumneavoastră de cont sub numele Minivape.

 

FACTURARE. POLITICA DE PREȚURI

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate atât pe site, cât și în Comandă. Minivape va emite către dvs. o factură pentru produsele livrate, obligația dvs. fiind să furnizați toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Pentru o corectă pregătire și comunicare a facturii aferente Comenzii, dvs. vă revin obligațiile de a vă actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi existente în Cont.

Prin trimiterea Comenzii, vă exprimați acordul să primiți facturile și în format electronic prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail menționată în contul dvs. sau la momentul plasării comenzii în calitate de utilizator.

Vă rugăm să aveți în vedere că prețul livrării produselor practicat de Minivape este cel detaliat în secțiunea Livrare.Transport de mai jos. Prețul serviciilor de livrare se calculează și sunt comunicate Clientului la momentul plasării Comenzii.

Toate preturile afișate includ TVA (dacă și când este cazul). Prețul afișat pe site la momentul plasării Comenzii nu se va modifica, fiind ferm.

Având în vedere natura produselor noastre, întrucât există posibilitatea ca și costurile de producție ale acestora să fie afectate de diverși factori (cum ar fi fluctuațiile sezoniere ale preturilor materiilor prime utilizate de partenerii noștri in producerea sucurilor), nu pot fi excluse modificări ale prețului final al produselor noastre; astfel, este posibil sa fim nevoiți să procedăm la ajustări ale prețurilor afișate pe site în cazul unor schimbări semnificative survenite în structura costurilor noastre, sens în care ne rezervăm dreptul de a opera aceste modificări fără vreo notificare prealabilă.

 

LIVRARE

La acest moment nu sunt preluate decât comenzi cu adresă de livrare în București. Livrarea nu este gratuită și se face  contra cost.

Comenzile sunt procesate cât mai curând după plasarea comenzii, în intervalul Luni – Vineri 10:00-18:00; pentru comenzile plasate în acest interval, în principiu, livrarea se va face în interval de 24 ore. În cazul comenzilor plasate în afara orelor de program (Luni – Vineri 10:00-18:00), acestea vor fi procesate în următoarea zi lucrătoarea, iar livrarea va avea loc într-un interval de 24-48 ore. Pentru comenzile plasate în weekend, acestea vor fi procesate în prima zi lucrătoare, iar livrarea se va realiza într-un interval de 24-48 ore. De sărbători și în perioadele de reduceri, termenul de livrare se poate prelungi. Totuși, nu putem garanta că nu vor interveni situații excepționale în care să nu putem respecta termenii de livrare de mai sus, caz în care vă vom contacta cât mai rapid. Într-un astfel de caz, confirmați că acceptați posibilitatea de a interveni astfel de situații și nu veți ține răspunzător Minivape pentru eventuale întârzieri în livrare.

Întrucât produsele sunt congelate și impun o logistică specială și asigurarea unei temperaturi constante pentru a nu afecta calitatea și conținutul produselor, este important să vi le putem livra cât mai curând posibil; în acest sens, vă rugăm să vă asigurați că ne-ați furnizat toate detaliile legate de adresa de livrare, că acestea sunt corecte și că veți fi disponibil pentru a recepționa produsele în cadrul orarului nostru de livrare. Dacă pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu răspunde, adresa specificată de dumneavoastră este greșită etc), veți fi contactat telefonic de către curier. Dacă nu se poate lua contact cu destinatarul, coletele vor reveni la noi, însă nu vom proceda la rambursarea contravalorii comenzilor nelivrate din cauze ce vă sunt imputabile, dat fiind că produsele sunt congelate.

De asemenea, în cazul în care nu veți  efectua personal recepția produselor, nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la identitatea persoanei care va prelua comanda; în plus, vă rugăm să instruiți persoana care va prelua produsele cu privire la condițiile în care acestea trebuie depozitate și păstrate – fiind produse congelate.

Nu suntem răspunzători pentru expedieri întârziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea greșită a unei expedieri sau a unei părți din aceasta în cazul în care sunt generate de următoarele situații/circumstanțe independente de voința noastră, de forță majoră, inclusiv dar fără a se limita la:

 • blocaje rutiere (căderi de copaci, stânci, coliziuni în lanț), surpări de teren în apropierea șoselei;
 • căderi de poduri, astupări de tunele montane, deraierea trenurilor în apropierea șoselei, blocări naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, condiții meteorologice nefavorabile bunei desfășurări a itinerariului propus;
 • cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundații, deversări de fluvii, părăsiri de albii etc;
 • cauze umane: starea de război, starea de asediu, etatizarea forțată (trecerea în proprietatea statului), revoluții, revolte populare etc;
 • nerespectarea comenzilor de către furnizori și terți.

 

Prețul livrării produselor practicat de Minivape este de 20RON (TVA inclus) indiferent de volumul și greutatea comenzii.

Minivape își rezervă dreptul de a decide modul de împachetare și livrare a produselor, atât timp cât aceasta nu aduce atingere obligației de livrare integrală a produselor în termenii de livrare asumați.

Minivape își rezervă dreptul să decidă în ce cazuri și condiții poate oferi transport gratuit (în funcție de valoarea comenzii sau alte campanii promoționale pe care le derulează).

Timpul de livrare al unei Comenzi este comunicat expres la momentul plasării comenzii și este exprimat sub forma unui interval de ore (de regulă, acesta variază între 24 și 48 ore) ce poate fi influențat de factori externi cum ar fi: disponibilitatea produselor în stocul Minivape, timpii de procesare în centrul logistic și în depozit, condițiile meteo, numărul produselor din comandă. Totuși, nu putem garanta că nu vor interveni situații excepționale în care să nu putem respecta termenii de livrare de mai sus, caz în care vă vom contacta cât mai rapid. Într-un astfel de caz, confirmați că acceptați posibilitatea de a interveni astfel de situații și nu veți ține răspunzător Minivape pentru eventuale întârzieri în livrare.

Menționăm că nu este exclus ca produsele aferente comenzii să fie livrate cu depășirea termenului indicat la plasarea comenzii, aspect pe care vi-l asumați la momentul plasării comenzii și pentru care nu ne asumăm răspunderea. În cazul în care din motive independente de Minivape se estimează că produsele aferente comenzii vor fi livrate cu depășirea termenului de livrare menționat la momentul plasării comenzii, Minivape vă va informa de îndată, prin e-mail, cu privire la aceasta.

 

GARANȚII ȘI RĂSPUNDERE

Vă rugăm să aveți în vedere că Minivape este distribuitor exclusiv al produselor pe teritoriul României, iar nu producător; în această calitate, Minivape nu participă și nu intervine în procesul de fabricație și ambalare a produselor, rolul nostru fiind exclusiv unul de intermediar între producător și dumneavoastră. Astfel, deși depunem toate eforturile în vederea verificării conformității produselor, răspunderea privind aceste aspecte este asumată de producător și nu putem fi trași la răspundere pentru obligații ce cad în sarcina producătorului.

În ceea ce privește răspunderea Minivape, menționăm că în calitate de distribuitor depunem toate eforturile pentru a ne asigura că produsele oferite spre comercializare pe site-ul nostru sunt sigure și îndeplinesc condițiile declarate, însă asigurarea conformității produselor cu standardele de producție și siguranță cade, în principal, în sarcina producătorului.

 

RETRAGEREA DIN CONTRACT ȘI RETURNAREA PRODUSELOR

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, întrucât obiectul prezentului contract de vânzare la distanță care se încheie între dumneavoastră și Minivape la momentul confirmării de către noi a comenzii plasate este reprezentat de produse alimentare susceptibile a se deteriora rapid – produse congelate – contractul nu poate fi denunțat unilateral de dumneavoastră. Astfel, o dată livrate și primite produsele, acestea nu pot fi returnate – nu aveți dreptul de a vă retrage din contract.

Vă rugăm să aveți în vedere că este responsabilitatea dumneavoastră exclusivă să verificați produsele la momentul preluării livrării. În cazul în care ceva nu este în regulă, în sensul că ați constatat la momentul preluării diferențe privind produsele comandate – respectiv au fost livrate alte produse sau în altă cantitate – vă rugăm sa ne contactați imediat (telefonic sau prin e-mail) utilizând datele de contact specificate pe site. Daca nu suntem înștiințați cu privire la potențialele deficiențe sau diferențe la efectuarea livrării, vom considera livrarea acceptată si nu vom efectua nici o rambursare (parțială sau totală) sau o înlocuire a vreunui produs în sensul rectificării erorii privind livrarea altor produse sau în altă cantitate.

 

COMUNICĂRI. DATE DE CONTACT

Comunicările, inclusiv notificările, cererile, reclamațiile, între dvs. și Minivape pot fi făcute în principal pe cale electronică prin e-mail. Prin accesarea site-ului și prin plasarea Comenzilor, declarați că sunteți de acord cu acest mijloc electronic de comunicare și recunoașteți că acordul, notificările, informațiile și alte comunicări pe care Minivape vi le furnizează în format electronic respectă orice cerință legală conform căreia astfel de comunicări să fie făcute în scris și prezentate pe suport durabil.

Pentru orice chestiune ne puteți contacta la adresa de e-mail [email protected].

 

PROCEDURA DE SOLUȚIONARE A RECLAMAȚIILOR

În cazul în care doriți să faceți o reclamație, trimiteți un email la adresa [email protected] oferind detalii complete, inclusiv data achiziționării și numărul de referință al comenzii, dacă este cazul, și numele și adresa completă și datele de contact. Vă vom trimite răspunsul nostru, prin e-mail, în cel mai scurt timp de la primirea reclamației dumneavoastră.

În cazul în care nu sunteți mulțumit de propunerea noastră, puteți să vă adresați în continuare plângerile:

 • Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – Comisarului Regional pentru Protecția Consumatorilor București – Regiunea Ilfov

Sau

 • pe platforma SOLUȚIONALĂ DE SOLUȚIONARE A LITIGIILOR (platforma ODR elaborată de Comisia Europeană în temeiul Regulamentului (UE) nr. 524/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 mai 2013 privind soluționarea online a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și Directiva 2009/22 / CE) la http://ec.europa.eu/odr.

LEGE APLICABILĂ ȘI JURISDICȚIE

Acești Termeni și Condiții sunt guvernați și interpretați în conformitate cu legislația română.

Orice litigiu sau discrepanță care rezultă din aplicarea sau interpretarea acestor Termeni și condiții, inclusiv Termenii și Condițiile de Vânzare, care nu pot fi soluționate în mod amiabil, vor fi soluționate de instanțele judecătorești din București, cu excepția cazului în care domiciliul dumneavoastră este în alt oraș – caz în care pot fi competente instanțele judecătorești de la domiciliul dumneavoastră.

 

DIVERSE

Vă rugăm să aveți în vedere că nu aveți dreptul să transmiteți, cesionați sau să subcontractați niciunul dintre drepturile sau obligațiile dvs. în conformitate cu acești Termeni și Condiții niciunei terțe părți decât cu consimțământul scris al Minivape.

Minivape își rezervă dreptul de a transmite, transfera sau subcontracta oricare dintre drepturile sau obligațiile sale conform acestor Termeni și Condiții unei terțe părți la discreția sa, cu mențiunea că vom depune toate eforturile pentru ca această terță parte să asigure față de dumneavoastră același nivel de răspundere.

Nicio întârziere a noastră în exercitarea vreunui drept în conformitate cu legea și/sau cu prezenții Termeni și Condiții nu va acționa ca renunțare la acest drept sau remediere sau ne va afecta capacitatea de a exercita ulterior acest drept sau de a remedia acest lucru. Orice renunțare trebuie să fie agreată de Minivape în mod expres, în scris. În cazul în care oricare dintre acești Termeni și Condiții este considerat ilegal, invalid sau inaplicabil de către orice instanță competentă, restul Termenilor și Condițiilor vor rămâne aplicabili și în vigoare.